Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 30 november

Expositie Erick van Driel

Erick van Driel, geboren in Den Haag, 1946, kreeg op 12 jarige leeftijd schilderlessen van de Haagse kunstenaar Henri Taverne, waar hij met olieverf leerde schilderen.

Hij volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag, waar hij les kreeg van o.a. George Lampe, Nol Kroes, Aat Verhoog. …

Hij volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag, waar hij les kreeg van o.a. George Lampe, Nol Kroes, Aat Verhoog. In 1970 is hij bij het Museum van Natuurlijke Historie (Naturalis) begonnen als illustrator. Een aantal jaar later werd hij illustrator bij de faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden. Van Driel was lid van de Nederlandse Kunstkring, heeft aan diverse groepstentoonstellingen meegedaan, en solo-exposities gehad, o.a. in Gouda, Zoetermeer, Groet en Leiden. Erick gebruikt voornamelijk gemengde technieken en pastel. Hij heeft een zeer eigen werkwijze ontwikkeld. Het geëxposeerde werk in Zône heeft vooral betrekking op de sfeer van Rome. Deze tekeningen zijn gemaakt aan de westkant van Toscane. Erick van Driel draagt dit werk op aan Arlette met wie hij vaak in Italië verbleef. “Zij was niet alleen mijn vrouw maar ook mijn muze.” Je bent van harte welkom om het prachtige werk van deze kunstenaar en van de vaste leden te komen bekijken. In de wisselvitrines is deze maand keramiek te zien van Jolanda Verdegaal.

Prijzen

  • Gratis

Locatie