t/m 30 oktober

Alleen de Wereld, de Wereld Alleen

Contact

Adres:
Theater Imperium
Oude Vest 33 e
2312XR Leiden
Plan je route
Alleen de Wereld, de Wereld Alleen

Toneelgroep Imperium opent het seizoen ’21-’22 met Alleen de Wereld, de Wereld Alleen, waarin isolement en het terugtrekken uit de wereld aan bod komen.

Alleen de Wereld, de Wereld Alleen is gebaseerd op interviews met een aantal ‘echte’ mensen, die zich stuk voor st…

Toneelgroep Imperium opent het seizoen ’21-’22 met Alleen de Wereld, de Wereld Alleen, waarin isolement en het terugtrekken uit de wereld aan bod komen.

Alleen de Wereld, de Wereld Alleen is gebaseerd op interviews met een aantal ‘echte’ mensen, die zich stuk voor stuk op hun eigen manier van de wereld hebben afgekeerd. Niet iedereen kan, om wat voor reden ook, meehollen in de gehaaste moderne tijd. Ze lijken op het eerste gezicht niet veel te melden te hebben, maar bij nader inzien bieden hun oprechte en ongepolijste antwoorden een helder inzicht in problemen waar de meeste mensen liever over zwijgen. Deze wrange voorstelling speelt met vragen als “hoe belangrijk is een ‘maatschappelijke positie’ nou eigenlijk”, “wat is een geslaagd leven” en “hoe zaligmakend is die ratrace naar meer en beter nu echt”. Het zal geen dijenkletser worden, maar een besmuikte glimlach zal menigeen toch niet kunnen onderdrukken, als het goed is.

Net als andere theaters in Nederland maakt Imperium gebruik van een coronacheck. Bij binnenkomst moeten bezoekers, maar ook spelers, crew en barpersoneel, een geldige QR-code kunnen tonen. Hierdoor mogen wij na lange tijd eindelijk weer op volle capaciteit, zonder groepsgroottelimiet of afstandsbeperkingen, spelen en naborrelen. Voor bezoekers die zich (nog) niet prettig voelen bij het loslaten van de anderhalve meter afstand worden er twee voorstelling gespeeld waarbij afstand nog wel wordt bewaard, op 21 oktober en op 24 oktober.

Regie: Arie de Mol
Spelers: Babette van Spijker, Els van Midden, Manita van den Berg, Natasja Bakker, Ronald Buitenhek en Thomas Westerhout
Speeldata: 15, 16, 21†, 22, 23, 24†*, 28, 29 en 30 oktober 2021
(†1,5-metervoorstelling; *Matinee)
Aanvang: 20:30 (*Matinee om 15:00 uur)
Locatie: Imperium Theater, Oude Vest 33e Leiden, tel. 071 5141035
Prijs: €15,- Regulier
€13,- Studenten en CJP
Reserveren: www.imperiumtheater.nl
Kaarten kunnen alleen online gereserveerd worden.

Wanneer

  • dagelijks t/m 30 oktober 2021om 20.30 uur

Prijzen

  • € 15,00

Locatie