Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Op zaterdag 15 april vindt de Historische Trekvaartdag plaats. Op deze dag worden (zoveel mogelijk GRATIS!) activiteiten aangeboden die drie locaties (Leiden / Leidschendam-Voorburg / Den Haag) met elkaar verbinden door de trekvaart/trekvliet. 

In Leiden zijn de activiteiten gecentreerd rond het Rapenburg (ter hoogte van de Oude UB) en het Pieterskerkplein. Hier is het startpunt voor historische wandelingen of een rondvaarttocht door het centrum, een bezoekje aan het depot van Erfgoed Leiden en Omstreken, een rondleiding in Pieterskerk Leiden, extra uitleg bij de Clusiustuin in Hortus botanicus Leiden, genieten van het locatietheater op het Rapenburg én je kunt je laten fotograferen in Rembrandt-style op het Pieterskerkplein.

Ben je benieuwd naar activiteiten in andere steden? Stap dan op het Rapenburg op een rondvaartboot die je via de Vliet / trekvaart naar Leidschendam-Voorburg brengt.
Daar aangekomen zijn er allerlei activiteiten, zoals een rondleiding en proeverij in de Houtzaagmolen de Salamander, een wandeling door het centrum of een historische lezing.
Vanuit Leidschendam-Voorburg kun je óf doorvaren naar Den Haag (waar onderweg ook weer van alles te beleven is), óf met een historische HTM-bus teruggebracht worden naar Leiden.

Prijzen

  • Gratis

Locatie