Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 26 februari

Kunstmatige intelligentie is niet eng! Kinderboekenschrijver Bas Haring legt uit

Contact

Adres:
Rijksmuseum Boerhaave (congreszaal)
Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Plan je route

Kunstmatige intelligentie, of ‘computer-slimheid’, maakt ons leven een stuk makkelijker. Maar het is ook wel een beetje spannend, want wat staat ons allemaal te wachten?

Wat is kunstmatige intelligentie eigenlijk? En, bepalen algoritmes in de toekomst ons leven? Hoe zou het voelen wanneer er over enige tijd apparaten bestaan die slimmer zijn dan mensen? En zijn die machines dan echt slim of nep slim? 

Kinderboekenschrijver Bas Haring legt in een 1,5 uur durende interactieve workshop aan kinderen van 8-14 jaar en hun ouders/begeleiders uit waarom AI niet eng is en wat je er allemaal mee kunt.

Over de spreker

Bas Haring (1968) is een Nederlandse filosoof en informaticus, schrijver van kinderboeken en populairwetenschappelijk werk en bijzonder hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde in Kunstmatige Intelligentie en is de gastconservator voor de tentoonstelling BrAInpower.

Praktische informatie

Wat: Interactieve workshop/lezing over kunstmatige intelligentie Voor: Kinderen tussen 8 en 14 jaar oud en hun ouders/begeleiders


Prijzen

  • Kosten: gratis bij een geldig entreebewijs. Aanmelden voorafgaand aan de workshop is nodig en kan via de website

Locatie