Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 28 september

Great Minds Exposed: grootse mini-colleges van internationale topwetenschappers

Contact

Adres:
Scheltema
Marktsteeg 1
2312CS Leiden
Plan je route

Ontmoet de mensen achter buitengewone ontdekkingen. Zoals Robert Zatorre, die aantoonde dat muziek op dezelfde manier op ons beloningssysteem inwerkt als seks en voedsel. Of Carl Folke, die aan de wieg staat van invloedrijke milieuconcepten zoals de ecologische voetafdruk. En Carolyn Bertozzi, die met haar technieken de deuren opende voor immuuntherapie voor de behandeling van kanker.

Het zijn creatieve denkers, onbetwiste pioniers en ook nog eens kanshebbers voor Nobelprijzen. Negen internationale topwetenschappers die de Heinekenprijzen van 2020 en 2022 hebben ontvangen, zijn eind september in Nederland. De komst van deze great minds stelt ons in de gelegenheid om twee ochtenden vol inspirerende minicolleges te organiseren samen met New Scientist. Daarin geven de laureaten een inkijkje in hun werk. Voor welke uitdagingen stonden ze? En wat betekenen hun mijlpalen voor andere onderzoekers en de maatschappij?

Deze activiteit is Engelstalig. 

Wanneer

  • Kan je niet bij het live event aanwezig zijn maar wil je toch ge├»nspireerd worden? Kijk dan op de twee ochtenden mee via de livestream op www.heinekenprizes.org

Prijzen

  • Gratis Entree: Gratis. Er zijn per ochtend 100 plaatsen beschikbaar. Meld je aan via Eventbrite.

Locatie