Het informatietijdperk heeft niet alleen grote gevolgen voor de wijze waarop we werken, leven en onze vrije tijd besteden. Het zorgt er ook voor dat onze blik op de werkelijkheid veranderd.

Sprekers in deze lezingenreeks geven ons een blik op de nieuwe werkelijkheid van het digitale tijdperk. 

Filosoof Bas Haring, gastconservator van BrAInpower, voorziet lezingen van commentaar. Benieuwd naar de andere lezingen in de reeks? Kijk dan hier.

Bij de recente onthulling van een controversiële “nieuwe” verrader van Anne Frank speelde AI een belangrijke rol. Deze controversiële casus toont al aan dat een kritische benadering van kunstmatige intelligentie binnen de geesteswetenschappen meer dan ooit nodig is. Voorbeelden van gebruik van AI binnen de geesteswetenschappen, waaronder bijvoorbeeld ook algoritmes die schilderijen en proza maken, roepen vragen op over hoe we de uitingen van de menselijke geest het beste kunnen begrijpen en verklaren.

Over de spreker

Tom Slootweg is universitair docent eigentijdse mediageschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast de geschiedenis van oude media uit de twintigste eeuw, hebben de vele nieuwe mediavormen van de vroege twintigste eeuw tot nu zijn bijzondere aandacht.

Wanneer

  • Vrijdag 3 maart 2023 15.00 - 16.15 uur

Locatie