Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 12 december 2023

Lezing "Invloed van media op het concentratievermogen"

Het Science Café Leiden organiseert avonden met toegankelijke wetenschap voor een breed publiek in een informele setting.

Mails, appjes, banners, pushberichten, trending topics en kattenfilmpjes – het is tegenwoordig moeilijker dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren. Is dat een probleem? Ja, want concentratie is onmisbaar om creatief en productief te kunnen werken. Tijd voor de wetenschap om met antwoorden te komen.
Aandachtsexpert en cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel helpt je om als winnaar uit de strijd om je aandacht te komen. Hij laat zien hoe concentratie werkt, maakt duidelijk hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en legt de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit. Maar bovenal geeft hij technieken waarmee je je concentratie langer vast kunt houden. Na de pauze kan er hierover met hem gediscussieerd worden.
Voorafgaand aan de lezing en in de pauze tussen lezing en discussie treedt het trio Miton op met een eigen Engelstalig repertoire van verhalende liedjes die gaan over de liefde, verlangens, verdriet en andere levenservaringen.

Prijzen

  • Gratis

Locatie