zondag 25 juni

De wereld van héél dichtbij

Op zondag 25 juni zal bij Rijksmuseum Boerhaave een workshop plaatsvinden: De wereld van héél dichtbij. De workshop zal plaatsvinden in de foyer van het museum, van 10:30 tot 16:30. Deelname aan de workshop is gratis met een geldend ticket.

De wereld van héél dichtbij maakt deel uit van de Life Sciences & Health week, een week van 22 juni tot en met 29 juni, waarin biowetenschappen en de gezondheidszorginstituten hun deuren openen naar het publiek. 

De workshop zal om het ontdekken van de microscopische wereld gaan. Bezoekers kunnen met de digitale microscopen van Rijksmuseum Boerhaave stekelvarken-stekels inspecteren, zien hoe zweet op de huid geproduceerd wordt en verdampt, en insecten-haren tellen. Bezoekers kunnen de moderne microscopen vergelijken met degene die Antoni van Leeuwenhoek in zijn tijd heeft gebruikt, om te zien hoe ver de wetenschap in de tussentijd gekomen is. Het is verder toegestaan om verschillende dingen vanuit huis mee te nemen om te onderzoeken. 

Er is vrije inloop, waardoor reservering of betaling niet nodig is, mits u een geldend ticket heeft. Voor meer informatie kunt u naar de officiële website gaan: https://rijksmuseumboerhaave.nl/te-zien-te-doen/workshop-de-wereld-van-heel-dichtbij-LSH/ 

Wanneer

  • Zondag 25 juni 2023 10.30 - 16.30 uur

Locatie