Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 26 november

Geen vooruitgang zonder verbeelding

Contact

Adres:
Rijksmuseum Boerhaave
Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Plan je route

Toekomstvoorspellingen uit het verleden slaan de plank vaak op vermakelijke wijze mis, maar zo nu en dan zijn ze ook griezelig accuraat.

Toekomstvoorspellingen uit het verleden slaan de plank vaak op vermakelijke wijze mis, maar zo nu en dan zijn ze ook griezelig accuraat. Met hun visioenen, hun denk- en knutselwerk waren wetenschappers, uitvinders, futurologen, sciencefictionschrijvers en fantasten hun tijd vaak ver vooruit.

In zijn boek Futurama verdiept journalist Fanta Voogd zich in de geschiedenis van de toekomst en schetst daarmee het grillige verloop van de technologische evolutie. In Rijksmuseum Boerhaave vertelt hij over de oeroude voorgeschiedenis van robotica en kunstmatige intelligentie. En over de wijze waarop de verhaalkunst - van mythologie tot sciencefiction - richting heeft gegeven aan de technologische vooruitgang.

Deze lezing vindt plaats in het kader van Letterlijk Leiden. Kijk op de website voor meer informatie.

Wanneer

  • De lezing is ook via livestream te volgen. Er is een apart inschrijfformulier voor de lezing in de congreszaal of om via de livestream mee te kijken. Let op: Alleen als je onze automatische bevestigingsmail heeft ontvangen (check je spam-box) is je aanmelding geregistreerd.

Prijzen

  • Deelname is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs

Locatie