vrijdag 24 februari 2023

Als het anders loopt (9+) - Het Houten Huis, Plan D & Club Guy & Roni's Poetic Disaster Club

Contact

Adres:
Leidse Schouwburg
Oude Vest 43
2312 XS LEIDEN
Plan je route

In de muzikale voorstelling Als het anders loopt komen Het Houten Huis, Plan D en Club Guy & Roni samen om een gevoelig onderwerp in het licht te zetten.

Iedereen kan hier terecht komen, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honder…

Iedereen kan hier terecht komen, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe latex handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet. Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Er is een vrouw met zo’n zwaar, groot hoofd dat ze bijna omvalt. Je kunt hier ook verdwalen. Door de gang loopt een oude man. Met hem kun je lachen, hij is vergeten dat hij hier al jaren komt. In zijn ogen drijven zomerwolken. En ik, ik ben gewoon anders. Dat is juist goed, zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde.

De muzikale voorstelling Als het anders loopt gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en tóch sterk blijven.

Over de gezelschappen

Wederom maakt regisseur Elien van den Hoek een gedurfd beeldend muziektheaterstuk voor de midden- en grote zaal. Een gevoelig onderwerp, een bewegend decor, livemuziek en een minimum aan woorden vormen de ingrediënten voor een herkenbare Houten Huis voorstelling. Acteurs met een fysieke of mentale beperking en jonge professionele dansers verbeelden een wereld vol tegenslag én hoop. Andreas Denk, artistiek leider van Plan d-, vertolkt één van de hoofdrollen. Hij is bekend om zijn humorvolle en emotionele speelstijl waarmee hij zelfs objecten kan laten dansen. Choreograaf en danser Adam Peterson, danser bij Club Guy & Roni, weet het publiek te raken met zijn verfijnde emotionele choreografieën. In ‘Als het anders loopt’ gaan zij samen op zoek naar een eigenzinnige stijl tussen dans en theater.

Elien van den Hoek regie & script | Adam Peterson & Andreas Denk i.s.m. Elien van den Hoek choreografie

Wanneer

  • Vrijdag 24 februari 2023 om 19.30 uur

Locatie