Ondanks de voordelen van fotografie zijn wetenschappelijke illustraties nog altijd belangrijk in de publicaties van onderzoekers.

Bij het maken van een illustratie kunnen beschadigde onderdelen worden hersteld, in de weg liggende delen opzij geschoven, belangrijke details zoals haren worden benadrukt, onderdelen in het gewenste aanzicht vergroot worden; en dit in een harmonieuze compositie. Het thema van vandaag is tropsiche planten en water. U krijgt uitleg over de beginselen en gaat u met potlood zelf aan het werk. Materialen zijn aanwezig.

Esmée Winkel werkt als wetenschappelijk illustrator voor Naturalis Biodiversity Center en is ook regelmatig in de Hortus botanicus Leiden te vinden. Haar werk heeft verschillende onderscheidingen mogen ontvangen zoals de Jill Smythies Medal van The Linnean Society of London en de Botanical Illustrator Award van de American Society of Botanical Artists.Blad ginko, illustratie Esmée Winkel.

Wanneer

  • Vrijdag 17 maart 2023 10.30 - 15.30 uur

Prijzen

  • € 75,00 Deelname € 75 plus Hortusentree. Deze workshop is op 17 en 18 maart. Het is mogelijk om u voor beide curcussen in te schrijven.

Locatie