zaterdag 7 oktober

Teus Nobel | Acoustic Trio

Contact

Muziekhuis Qbus-zaal
Middelstegracht 123
Leiden
Plan je route

Chet Baker Tribute, " After Hours". Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel is een van de meest toonaangevende jazzmusici die ons land rijk is.

Hij is in de afgelopen jaren bovendien productiever dan ooit! In september 2023 volgt zijn inmiddels negende album: After Hours. Een bijzonder…

Hij is in de afgelopen jaren bovendien productiever dan ooit! In september 2023 volgt zijn inmiddels negende album: After Hours. Een bijzonder album, omdat Nobel voor het eerst een productie uitbrengt waarop hij de nadruk legt op de ‘American jazz standards’. Aanleiding is het 40-jarig jubileum van zijn favoriete Chet Baker trio album Someday My Prince Will Come (1983). Bovendien is het in september exact 20 jaar geleden dat dit album voor hem de instap in het verkennen van het jazzvocabulaire betekende. Hij dook destijds uitvoerig in het idioom en de klank van dit fenomenale trio, welke hem daardoor altijd erg dierbaar is gebleven. De bezetting waarmee hij naar Leiden komt is dan ook dezelfde als op het trio album van Chet Baker, namelijk met gitaar (Tim Langedijk) en contrabas (Thomas Pol). Een bezetting die prachtig ruimte biedt aan de melancholische, verstilde klanken die Baker zo kenmerkten. Maar uiteraard is er ook voldoende ruimte voor flinke swing!

Wanneer

  • Zaterdag 7 oktober 2023 om 20.30 uur

Prijzen

  • € 16,00

Locatie