zondag 21 mei

Klassiek concert, Klára Würtz

Contact

Adres:
Cultuurhuis Sijthoff
Cultuurhuis Sijthoff Doezastraat
Doezastraat 1 B
2311 GZ LEIDEN
Plan je route

Na haar daverende succes voorjaar 2022 keert pianiste Klára Würtz terug in Sijthoff. Met haar volledige natuurlijkheid, de schoonheid van haar toon en haar feilloze techniek brengt zij de Goldberg Variationen van Johann Sebastian Bach ten gehore.Klára Würtz werd in 1965 geboren in Boedapest, Hongarije en begon op haar vijfde met pianospelen. Van haar 6e ... Lees meer

|

Na haar daverende succes voorjaar 2022 keert pianiste Klára Würtz terug in Sijthoff. Met haar volledige natuurlijkheid, de schoonheid van haar toon en haar feilloze techniek brengt zij de Goldberg Variationen van Johann Sebastian Bach ten gehore.

Klára Würtz werd in 1965 geboren in Boedapest, Hongarije en begon op haar vijfde met pianospelen. Van …

|

Na haar daverende succes voorjaar 2022 keert pianiste Klára Würtz terug in Sijthoff. Met haar volledige natuurlijkheid, de schoonheid van haar toon en haar feilloze techniek brengt zij de Goldberg Variationen van Johann Sebastian Bach ten gehore.

Klára Würtz werd in 1965 geboren in Boedapest, Hongarije en begon op haar vijfde met pianospelen. Van haar 6e tot haar 14e was zij lid van het kinderkoor van de Hongaarse radio. Met dit koor maakte zij vele grote internationale tournees, waarbij zij de muzikale intermezzo’s op de piano speelde. In 1979 werd ze toegelaten tot de Faculteit voor Getalenteerde Kinderen van de Ferenc Liszt-Akademie voor muziek. Toen ze 17 werd kreeg ze les van Zoltán Kocsis, Ferenc Rados en György Kurtág. In 1985 won zij de Ettore Pozzoli Pianocompetitie in Milaan. Zij nam in 1988 deel aan de “Dublin International Piano Competition”, en viel in de prijzen met werk van Schubert. In 1989 studeerde ze cum laude af. In 1991 ging ze naar de VS om er volgens contract meer dan honderd concerten in 38 verschillende staten van de VS te geven; in 2001 maakte zij een tournee met de Nord-West Deutsche Philharmonie in Nederland en Duitsland met het pianoconcert van Schumann, waarmee zij ook haar debuut maakte in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.
Klára heeft inmiddels vele opnamen gemaakt voor de Franse, Amerikaanse, Hongaarse en Nederlandse radio en televisie. Ze heeft inmiddels meer dan 18 cd’s opgenomen. Ook als kamermusicus is zij zeer actief. Samen met Joan Berkhemer en Nadia David vormde ze het Klaviertrio Amsterdam en speelde in die tijd ook verschillende malen samen met duopartner Janine Jansen. Later speelde ze regelmatig samen met celliste Timora Rosler. Sinds 1996 woont en werkt Klára in Amsterdam en is ze docente aan het Utrechts Conservatorium. Haar favoriete pianostuk is Fantasie voor piano van Robert Schumann (Wiki).

Entree: € 17,50 – studenten € 12,50

Reserveren en betalen

Toevoegen aan kalender

Wanneer

  • Zondag 21 mei 2023 15.30 - 17.00 uur

Locatie