vrijdag 19 mei 2023

Het Achtste Leven - Toneelgroep Oostpool | Daria Bukvić

Contact

Adres:
Leidse Schouwburg
Oude Vest 43
2312 XS LEIDEN
Plan je route

Met Het Achtste Leven (voor Brilka) brengt regisseur Daria Bukvić de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de schrijfster Nino Haratischwili.

Deze voorstelling valt onder de Bis! Bis! Bis! korting. Meer informatie over deze korting vind je hier.

Met Het Achtste Leven (voor Brilka) brengt regisseur en artistiek directeur Daria Bukvić de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Georgische …

Deze voorstelling valt onder de Bis! Bis! Bis! korting. Meer informatie over deze korting vind je hier.

Met Het Achtste Leven (voor Brilka) brengt regisseur en artistiek directeur Daria Bukvić de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Georgische schrijfster Nino Haratischwili. Een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal, over acht levens uit één Georgische familie, begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbeidzjan, waar een ambitieuze chocoladefabrikant zijn dochters grootbrengt. Zijn verrukkelijke chocoladedrank brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig gevaar. Nitsa, de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocoladefabrikant, woont generaties later in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn. 

Ode aan de sterke vrouw 

Het Achtste Leven (voor Brilka) is een grootse en epische muziektheatervoorstelling. Een hartverscheurend en tegelijk troostrijk drama verteld vanuit het perspectief van vrouwen uit verschillende generaties, waarbij het publiek meegenomen wordt op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit latere decennia. Daria Bukvić maakt deze voorstelling als ode aan de sterke vrouwen uit haar familie, die middels hun veerkracht de wreedheden van de geschiedenis met opgeheven hoofd hebben weten te doorstaan.

Daria Bukvić regie | Nino Haratischwili schrijfster van roman

Wanneer

  • Vrijdag 19 mei 2023 om 18.30 uur

Locatie