Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

In Museum De Lakenhal, Japanmuseum SieboldHuis en Museum de Schat van Simpelveld zijn deze zomer wandkleden en prints van kunstenaarsduo Marta Volkova en Slava Shevelenko te zien.

Het project Siebold’s Dreams wordt op drie locaties in Nederland gepresenteerd. Museum de Schat van Simpelveld, en Leidse musea Museum De Lakenhal en Japanmuseum SieboldHuis tonen alle drie verschillende wandkleden en prints die tot dit project behoren. Op die manier kun je op meerdere plekken in het land kennismaken met dit fantasierijke kunstproject.

Marta en Slava vertaalden hun fascinatie voor Siebolds leven en collectie in verhalende kunstwerken, waarin feit en fictie door elkaar lopen. In een serie wandtapijten en prints creëerden zij droombeelden die aan Siebolds brein ontsproten hadden kunnen zijn. Net in andere installaties van het kunstenaarsechtpaar lopen in dit werk collectieve en persoonlijke geschiedenis door elkaar. Deze werken worden gecombineerd met teksten van schrijver Marente de Moor, zogenaamde droomduidingen, die een verdiepende laag aanbrengen.

Museum De Lakenhal

Oude Singel 32

2312 RA Leiden

Japanmuseum SieboldHuis

Rapenburg 19

2311 GE Leiden

Locatie