maandag 1 januari 2024

StoryTrail Theaterwandeling Leiden

Beleef het jaar 1574

‘Leve de Geuzen!’ klonk het op 3 oktober 1574 door de straten van Leiden. Eindelijk was de stad bevrijd van het Spaanse juk. Dit historische moment kun je opnieuw gaan beleven tijdens de StoryTrail Theaterwandeling op Nieuwjaarsdag. Verhalenverteller Johannes van Theatergezelschap Stadsavonturen is je gids.

Samen de verteller ga je meer dan vier eeuwen terug in de tijd, naar de Tachtigjarige Oorlog. Toen hield de Spaanse legercommandant Valdez Leiden maandenlang in zijn greep. Hij zorgde ervoor dat er geen kruimeltje brood de stad meer in kon komen. Een verschrikkelijke hongersnood was het gevolg.

Toch hielden de Leidenaars stand. Hoe hun dat lukte? En welke listen zij bedachten om de Spanjaarden te slim af te zijn? Je gaat het ontdekken tijdens de StoryTrail Theaterwandeling: een historisch vertel-avontuur vol spanning, humor en… een vleugje romantiek.

Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05).

Wanneer

  • Maandag 1 januari 2024 14.00 - 15.30 uur

Prijzen

  • € 17,50

Locatie