Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

De expositie in Galerie Zône wordt gehouden in het kader van het 40-jarig jubileum van de Nederlandse Vereniging van Papierknipkunst.

De oudst bekende knipsels uit Nederland zijn zo’n 400 jaar geleden vervaardigd door Joanna Koerten, die een kunstkamer en haar eigen atelier had, waar velen haar werk kwamen bewonderen. Galerie Zône toont nu, in oktober 2023, werk van hedendaagse ‘knippers’, kunstenaars die elk een eigen invulling geven aan het ambacht van de papierknipkunst en op virtuoze wijze zowel verhalende en non-figuratieve thema’s als silhouetten en landschappen met de schaar uitwerken. 

Je bent welkom voor de tentoonstelling. Bovendien kan je ook zelf meedoen aan de gratis inloop-workshops op woensdag 4, donderdag 12, zaterdag 21 en vrijdag 27 oktober. Deze worden gegeven door leden van de Knipkring Rijnland. Materiaal wordt gratis verstrekt. Tijdens de workshops geven de leden demonstraties knipkunst en leren de deelnemers eenvoudige kniptechnieken, zodat iedereen met een mooi resultaat naar huis gaat.
De doorlopende workshop op donderdag 12 oktober wordt verzorgd door de bekende papierknip-kunstenaar Janna van Zuijlen (Jantje 4). 

Wanneer

  • vrijdag 13 oktober 14.30-18.00 uur.

Prijzen

  • Gratis

Locatie