Stadswandeling "Leiden en de Oudheid"

Deze zomer kunt u aansluiten bij de stadswandeling Leiden en de oudheid. Met een deskundige gids loopt u door de Leidse binnenstad, langs archeologische plekken en verwijzingen naar de klassieke wereld.

Langs klassieke en archeologische sporen in de Leidse binnenstad:

De gids vertelt over archeologische plekken in de Leidse binnenstad en verwijzingen naar de klassieke wereld. U hoort verhalen over middeleeuwse stadsbewoners, bekijkt klassieke versieringen van gebouwen en ontdekt verscholen Griekse en Romeinse goden. De tocht door Leiden zit ook vol mooie verhalen die verbonden zijn met de museumcollectie.

Leiden en de oudheid:
 
De stadswandeling Leiden en de oudheid is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over historische bouwstijlen, bijzondere archeologische vondsten in Leiden en de geschiedenis van het Rijksmuseum van Oudheden. De wandeling gaat in 75 minuten langs, onder andere, de Koornbrug, die gebouwd is in de stijl van een Griekse tempel, en de Classicistisch versierde Waag. Ook het oude museumgebouw aan de Breestraat komt aan bod en de Oude Varkenmarkt, waar in de vijftiende eeuw een bijzondere ambachtsman woonde. Archeologische vondsten uit dit huis zijn in het museum te zien.

Verzamelpunt: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden

Bij de stadswandelingen wordt rekening gehouden met de corona-regelgeving van de overheid.