Rembrandt & de Gouden Eeuw bij Volksuniversiteit Lisse

Met het jaar 2019 in het vizier werkt Volksuniversiteit Lisse aan een reeks van bijzondere activiteiten. Het aanstaande themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw blijkt voor de volksuniversiteit een bron van inspiratie voor kennis en creativiteit.

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. Zijn leven, werken én zijn tijd, de Gouden Eeuw, staat daarom volop in de belangstelling. Van januari tot april 2019 biedt Volksuniversiteit Lisse een scala van cursussen, lezingen en workshops, even veelkleurig als Rembrandts Gouden Eeuw zelf. Zo zijn er kortdurende cursussen over Literatuur in de Gouden Eeuw. Daarnaast worden er workshops gegeven over onder meer Rembrandt en zijn geliefden, bier en muziek in de Gouden Eeuw. In diverse lezingen wordt aandacht besteed aan de familiegeschiedenis van Rembrandt, humor in Rembrandts tijd, de tapijtkunst in de Nederlanden van de zeventiende eeuw en veel meer. Dit is slechts een kleine greep uit een veel groter aanbod, waaronder wandelexcursies in het spoor van Rembrandt.

Op de website www.volksuniversiteit-lisse.nl is al de eerste informatie over dit bijzondere themaprogramma te vinden. De komende tijd zal dit worden uitgebreid. Binnenkort verschijnt ook de speciale thema-brochure met alle informatie. Meer informatie hierover volgt de komende tijd eveneens op de website.

Klik hier voor het volledige programma.