Pilgrims Vaar- en wandeltocht Leiden

Ruim 100 Pilgrims kwamen in 1609 aan in Leiden en 400 jaar geleden (in 1620) vertrok een groot aantal naar Amerika. Zowel hun aankomst als hun vertrek ging met boten via de Leidse grachten en singels. Pilgrimkinderen trokken in die tijd samen op met de Leidse jeugd.
De toen nog jonge Rembrandt van Rijn zal de Pilgrims ongetwijfeld zijn tegengekomen en wellicht ook met hen bij het water gespeeld hebben bij de Weddesteeg waar Rembrandt woonde en rond de grachten van Pieterkerk Leiden.
Speciaal voor het Pilgrimjubileum in 2020 verzorgt Stichting De Leidse Rederij vaar- en wandelarrangementen door Leiden, langs diverse Pilgrimlocaties. “U vaart langs de locaties waar de Pilgrims in 1609 aan wal zijn gekomen; waar zij in 1620 met boten vertrokken, en de locatie waar zij zijn uitgezwaaid door de achterblijvers”.
Wilt u dit zelf ervaren en meer informatie over de Leidse Pilgrims krijgen, dan biedt Stichting De Leidse Rederij u een keuze uit twee arrangementen:

1) Tijdens een vaartocht van anderhalf uur door de historische grachten en over de groene singels van Leiden, vertelt een gids u aan boord alles over de Leidse periode van de Pilgrims.

2) Omdat niet alle Pilgrim gerelateerde locaties vanaf het water te zien zijn, kunt u ook kiezen voor een gecombineerde vaar- en wandeltocht van twee uur. Tijdens de wandeling worden locaties op het land bezocht, waaronder Pieterskerk Leiden. De wandelgids vertelt ook hier een aantal ludieke anekdotes.

Kosten vaartocht (1,5 uur):

Tot 20 gasten: €200,-
Tot 30 gasten: €300,-

Kosten vaar- en wandeltocht (2 uur):

Tot 20 gasten: €320,-
Tot 30 gasten: €420,-

Alle genoemde prijzen zijn inclusief schipper(s), wandelgids(en), brandstof en BTW. Exclusief eventuele voor- en navaarkosten. In principe wordt er gevaren met een open sloep; een gesloten sloep is tegen meerkosten verkrijgbaar.

Op al onze vaartochten is ook catering mogelijk. Hiervoor gelden onze algemene voorwaarden. Deze zijn op aanvraag te verkrijgen en in te zien.

Voor meer informatie: https://www.leidserederij.nl/ of boeking@leidserederij.nl

Tel.: 071-528 22 52