"Neko, De kat in de Japanse kunst"

Volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid is een museumbezoek alleen mogelijk met een vooraf aangeschafte online toegangskaart, voorzien van een inlooptijd. Alle bezoekers moeten via de website een inlooptijd reserveren, ook als u een museumkaart, vriendenpas of andere kortingskaarten heeft. De inlooptijden zorgen voor de spreiding van de bezoekers. Deze toegangskaarten zijn eind mei beschikbaar op www.sieboldhuis.org. Een spontaan museumbezoek is momenteel niet mogelijk.
Heeft u een vraag over uw bezoek? Bekijk dan de website voor de veelgestelde vragen


In Japanmuseum Sieboldhuis is de tentoonstelling ‘Neko. De kat in Japanse kunst’ te zien. Met traditionele- en hedendaagse Japanse prenten, zeldzame tekeningen, objecten, fraaie rolschilderingen en hedendaagse foto’s wordt de rol van de kat in de Japanse kunst door de eeuwen heen getoond. Grote en kleine liefhebbers van katten en Japanse kunst mogen deze tentoonstelling niet missen!

In Japan is de liefde voor de kat (neko) groot. Dit is te zien aan de onmisbare iconen uit de populaire cultuur zoals Hello Kitty, de Youtube sensatie Maru de kat, de kattencafés en zelfs meerdere ‘katteneilanden’. Katten worden al sinds hun komst in Japan omarmd door de bevolking. Maar waar komt deze liefde vandaan? In de tentoonstelling wordt dit aan de hand van de thema’s ‘De kat in de volkskunst’, ‘Kattenkwaad en kwade katten’ en ‘Mensenkat of kattenmens’ onthuld.

Klik hier voor meer informatie.