Expositie: Trees speak out, Jos Krikke

Afkomstig uit een zeer creatieve familie is Jos Krikke vanaf zijn vroegste jeugd omgeven met kunst en beeldend kunstenaars. Zelf heeft hij, naast een liefde voor sport, van oudsher een passie voor tekenen en schilderen. Het is voor hem dan ook vanzelfsprekend om zich, na het beëindigen van een lange carrière in de sport, volledig te wijden aan de schilderkunst.

Het werk van Krikke kenmerkt zich door sterke en karakteristieke composities, vaak geïnspireerd door de natuur. Zijn stijl is figuratief in een abstracte omgeving, waarin kleur en licht de belangrijkste elementen zijn. Je kunt hem het best typeren als een abstract impressionist. In zijn schilderijen maakt hij gebruik van gemengde technieken.
Krikke gebruikt bomen als ‘oervorm’ van de natuur, symbool voor al het leven op aarde. Hij noemt zelf ‘onthaasting’ een belangrijk terugkerend thema in zijn werk en wil een optimistische levensvisie uitdragen op het doek. Ook wil hij met het vastleggen van de eeuwige schoonheid en oerkracht van de natuur op het doek, een spiegel voorhouden en aansporen er zuinig op te zijn. In zijn meest recente serie schilderijen, acryl op linnen, geeft hij op prikkelende en kleurrijke manier invulling aan dit thema.

Kenmerkend voor zijn werk zijn vooral de stralende en intense kleuren groen, blauw, violet, geel, rood en oranje, waarin bomen als basisvorm terugkeren als thema. De intensiteit van de kleuren en de veelheid aan kleurschakeringen zuigen de kijker het schilderij in: verleidelijk, confronterend, ontroerend en indringend.

Toegang is gratis.

Klik hier voor meer informatie.