Nieuws

T. rex bezoekt Japanmuseum SieboldHuis

T. rex ontdekt Leiden en stapt in een wereld van Kunst & Kennis! Ze geniet van de Leidse musea met een verrassend aanbod aan natuur, kunst en cultuur. In een historisch Hollands huis aan het Rapenburg in Leiden ontdekte de Tyrannosaurus rex het mooiste uit Japan: prenten, lakwerk, keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten.
Lees verder

Kunstroute kleurt Leiden

LEIDEN - Van de Pieterkerk tot de Stadsgehoorzaal en van particuliere woningen tot kunstateliers. Zaterdag en zondag stond Leiden weer in het teken van de Kunstroute. Ruim 150 kunstenaars toonden hun werk en vertelden hun verhaal.
Lees verder

Hoe leuk kan kunst zijn

De Kunstroute in Leiden is een mooie gelegenheid een rond te snuffelen in de wereld van de beeldende kunst. Om te beginnen is die mogelijk al veel groter dan je dacht; dit jaar deden 123 individuele kunstenaars en 49 galeries mee. Veel te veel om in één dag, of zelfs een heel weekeinde, te behappen. Dat wordt dus kiezen. Organisator stedelijk museum De Lakenhal ondersteunt je daarbij: met een “app” (die ik niet kon vinden in Apple’s Appstore), een website en een echt hebbeding, een blokvormig-dik boekje. Om eens een andere invalshoek te kiezen, namen we ons voor vooral de minder voor de hand liggende locaties te bezoeken. De conclusie: kunst is leuk.
Lees verder

Ins Blau gaat voor energie neutraal met nieuwe foyer

De nieuwe foyer van Ins Blau is dinsdagavond in gebruik genomen. Daarmee heeft het theater er een nieuwe ruimte bij om de gasten voor en na de voorstellingen te kunnen ontvangen. Door het duurzame ontwerp gaat ook nog eens het energieverbruik met 90% naar beneden. Dit is de eerste grote stap van Ins Blau om het eerste energie neutrale theater van Nederland te worden.
Lees verder