Nieuws

Leidse B.rex in Brabants dinomuseum

LEIDEN - Het Leidse Naturalis krijgt zijn T.rex, in het Oertijdmuseum in het Brabantse Boxtel wordt vandaag een Ballonosaurus, kortweg B.rex, onthuld. De Leidse ballonartiest Sandra Chaudron maakte hem, samen met haar collega Pauline Biljard uit Valkenswaard, alias ’de Ballonnenfee’.
Lees verder

Leids restaurant finalist duurzaamheidsprijs

Restaurant Logica, hartje Leiden, maakt kans op de prijs voor het duurzaamste restaurant van Nederland. Naast Logica zijn er nog vier finalisten, alle buiten de Leidse regio. De Gaia Green Award wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs is ingesteld door het landelijke adviesbureau Green Leisure, in samenwerking met onder meer Stichting EKO-Keurmerk en Green Key Nederland. Volgens Green Leisure was het landelijke aantal aanmeldingen voor de prijs hoog. Logica heeft dus al een flinke 'horde' genomen. De winnaar wordt op 19 september bekend gemaakt.
Lees verder

Heerlijk ontspannen tijdens OPEN voor Picknicks

Op zondag 31 juli komt hét culturele festival van Leiden weer naar de binnenstad. Leiden is deze maand OPEN voor Picknicks. Na vier edities van het Picknick Festival in het van der Werfpark, zorgt OPEN voor Picknicks er nog één keer voor dat de binnenstad wordt omgetoverd tot de meest ontspannen plek van het land.
Lees verder

Leidse kunstenaar heeft nog 21 dagen voor inzamelingsactie

LEIDEN - De Leidse kunstenaar Merijn Tinga is bijna halverwege het streefbedrag voor de inzamelingsactie die hij startte voor zijn surfactie tegen plastic PET-flessen. Met nog 21 dagen te gaan heeft hij zo’n 5000 van de gehoopte 11.000 euro binnen. Bron: Leidsch Dagblad
Lees verder

Nachtwacht van de 16e eeuw naar eregalerij Rijksmuseum

Het 16ee-eeuwse meesterwerk Laatste Oordeel (1526-27) van Lucas van Leyden, is vanaf 23 augustus twee jaar lang te zien in de Eregalerij van het Rijksmuseum. Het monumentale drieluik wordt ook wel ‘De Nachtwacht van de zestiende eeuw’ genoemd. Het schilderij laat zien hoe de doden op de Dag des Oordeels opstaan uit hun graven om hun lotsbestemming te bereiken. Ze worden meegevoerd door lieflijke engelen of door duivelse figuren. Het drieluik is het absolute topstuk van Museum De Lakenhal in Leiden, waar het nog tot 19 augustus te zien zal zijn. Daarna verhuist het naar het Rijksmuseum vanwege de restauratie en uitbreiding van Museum de Lakenhal, die komend najaar naar verwachting zal aanvangen. In het Rijksmuseum is het topstuk verzekerd van een groot en internationaal publiek.
Lees verder