Nieuws

Realisatie van Het Leidsch Singelspel

The City Plug-in heeft een Leids bordspel voor jong en oud ontwikkeld. Het Leidsch Singelspel is een bordspel waarin diverse aspecten zoals bijvoorbeeld historische hoogtepunten van de stad, zowel visueel als inhoudelijk, verwerkt zijn. Diverse onderwerpen en belangrijke Leidse verhalen komen aan bod, zoals Leidens Ontzet, Goeie Mie, de Zijlpoort, de Meelfabriek, burgemeester Van der Werf en meer. Het Leidsch Singelspel is een educatief spel; de speler wordt gevraagd na te denken en te ontdekken wat er zich in onze stad afspeelt en heeft afgespeeld.
Lees verder

Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager en Hortus Leiden ontwikkelen Gin

In een unieke samenwerking met Hortus botanicus Leiden heeft Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager (Schiedam )een botanische Gin ontwikkeld. Leyden Gin is een gin die geïnspireerd is op de geschiedenis van deze populaire drank die meer dan 350 jaar geleden werd uitgevonden in Leiden. Professor Franciscus Sylvius destilleerde in 1650 een drank met geneeskrachtige kruiden die hij ginievre noemde. Op donderdag 26 mei wordt de nieuwe gin gepresenteerd in de Hortus in Leiden.
Lees verder

Graag volgend jaar weer zo’n vioolnacht

LEIDEN - Er is maar één ding verschrikkelijk jammer: dat je niet alles tegelijkertijd kunt horen en zien. Want o, wat wordt er op ’de nacht van de viool’ schitterend, zeg maar rustig opwindend, gemusiceerd. Op de meest bijzondere plekken van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Je moet helaas keuzes maken.
Lees verder