Nieuws

Leiden is volgend weekeinde OPEN voor vroeger

Op zondag 30 oktober is er weer een editie van Leiden is Open. Dit keer in het teken van verhalen van de stad. Van vroeger vooral. Leiden is een schatkamer vol verhalen die deze middag door diverse kunstdisciplines als historische foto’s, dichters, schrijvers, orgeldraaiers en acteurs worden verteld. Het decor is de stad zelf. Met ‘Verhalen van de stad’ wordt ook de Leidse Draaiorgeldag nieuw leven ingeblazen.
Lees verder

Première film Goeie Mie op Leiden International Film Festival

Op zondagochtend 30 oktober gaat de wijkfilm ‘Goeie Mie – recomposed’ in premiere (uitverkocht) tijdens het Leiden International Film Festival (LIFF). Het verhaal is gebaseerd op het ware leven van Goeie Mie, maar creatief vertaald naar de huidige tijd. Goeie Mie is de wijk Tussen de Rijnen binnengekomen waar ze druk bezig is in het verzorgingshuis. Samen met haar collega’s zorgt ze voor de patiënten.
Lees verder

PS Theater voor nieuwe voorstelling op zoek naar oud-medewerkers V&D

Het Leidse stadsgezelschap PS|theater is op zoek naar oud-medewerkers van de failliet verklaarde warenhuisketen V&D. Hun verhalen krijgen een bijzondere plek in de nieuwe voorstelling ‘Wij van de Fabriek’, een familiedrama over de val van de Nederlandse industrie. Door onder meer het ophangen van posters in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden hoopt PS|theater zoveel mogelijk ex-werknemers te bereiken.
Lees verder