Nieuws

Twitterboer ook gastheer Polderdag

LEIDEN - Een brug slaan tussen burgers en boeren: melkveehouder Wilbert van der Post heeft het er maar druk mee. Gezien de goede weerberichten verwacht hij donderdag op de jaarlijkse Polderdag tussen de duizend en tweeduizend bezoekers op zijn Elza Hoeve aan de Vlietweg in Leiden. Bron: Leidsch Dagblad
Lees verder

Vanille bloeit voor het eerst in 426 jaar

LEIDEN - Voor het eerst sinds de oprichting van de Leidse Hortus botanicus, 426 jaar geleden, bloeit er de Vanilla planifolia, de orchideeënsoort die vanillestokjes produceert. Dat meldt de hortus. De Vanilla planifolia komt van origine voor in Mexico.
Lees verder

Unieke kleurenfoto bevrijdingsdag Leiden

LEIDEN - Op dinsdag 8 mei 1945 maakt J.H. Kroon, onderwijzer in Rijnsburg en Leiden, een unieke foto van de bevrijding van Leiden. Volgens Erfgoed Leiden is de foto heel bijzonder omdat het de enige foto in kleur is van de bevrijding van Leiden na de Tweede wereldoorlog. Bron: Leidsch Dagblad 
Lees verder

Crowdfundingcampagne De Ziel van Leiden

‘De Ziel van Leiden’ is de zoektocht naar het verhaal van Leiden, door, voor en van Leienaars. Een samenwerking van de Leidse inwoners, Stadslab Leiden, ondernemers en media over dat wat Leiden zo uniek maakt.
Lees verder

Hotels van Leiden vernieuwt website

De Hotels van Leiden heeft vanaf vandaag een vernieuwde website: www.hotelsvanleiden.nl. De site heeft – in lijn met de Leiden.nl website – een metamorfose ondergaan en is hiermee voor bezoekers nog gebruiksvriendelijker en toegankelijker. Websitebezoekers krijgen zo een goed beeld van de hotels in Leiden, de verschillende arrangementen en met de doorlink naar Leiden.nl het aanbod in Leiden zelf.
Lees verder