Nieuws

Uitreiking Rijnlandse Architectuurprijs in De Nobel

Uitreiking Rijnlandse Architectuurprijs in De Nobel
De Rijnlandse Architectuurprijs wordt op 13 oktober uitgereikt in poppodium Gebroeders De Nobel. De poptempel is zelf één van de kanshebbers op de prijs. Je kan nog tot 12 oktober stemmen op jouw favoriet. De uitreiking vindt plaats tijdens de van ‘De Stand van de Stad’ van RAP Leiden.

Leidens Ontzet: Professoren in het park

Leidens Ontzet: Professoren in het park
LEIDEN - Voor het eerst gaat de Universiteit een evenement organiseren op 3 oktober, tijdens de viering van Leidens Ontzet: 3 October University. Om de binding tussen de universiteit en de stad en haar inwoners te vergroten.

Doneer een Kinderzwerfboek!

Nationale Kinderzwerfboekdag
Op woensdag 7 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Kinderzwerfboek-stations roepen kinderen op om op 7 oktober gelezen kinderboeken in te leveren. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur.

Carel ‘Apple’ opent route van Leidse Ontdekkingen

Carel ‘Apple’ opent route van Leidse Ontdekkingen
De Route van Leidse Ontdekkingen is afgelopen weekeinde officieel geopend tijdens de start van de Nacht van Kunst & Kennis. Rector Magnificus Carel Stolker lanceerde als openingshandeling de bijbehorende app voor de mobiele telefoon: “Ik ben nogal van de appjes, mijn kinderen noemen me daarom al Carel Apple,” zo onthulde de hoogste universiteitsbaas.

Nieuwe bioscoop Lammermarkt

Intentieovereenkomst Nieuw Kijkhuis
LEIDEN - Aan de Lammermarkt, tegenover de nieuwe parkeergarage, komt zeer waarschijnlijk een nieuw Kijkhuis.