Zesde editie Lichtjesparade: 16 december 2016

 

lichtjesparade.jpg

De Lichtjesparade in inmiddels niet meer weg te denken uit Leiden. Elk jaar wordt de sfeerverlichting in de binnenstad ontstoken door de 700 deelnemende leerlingen van groep 6/7 van basisscholen uit Leiden en de regio.

Thema ‘Wie zet jij in het licht?’
De Lichtjesparade staat dit jaar in het teken van het in het licht zetten van een dierbare. Vanuit die gedachte is er een samenwerking aangegaan met een ander evenement in Leiden: Joris’ Kerstboom. Joris’ Kerstboom draait namelijk ook om het in het licht zetten van dierbaren tijdens de feestdagen. De Lichtjesparade zal daarom dit jaar eindigen met het ontsteken van deze reusachtige kerstboom.

Programma Lichtjesparade
Dit jaar zal er één gezamenlijke route gelopen worden door de stad. Deze route start om 17.30 uur op de Doezastraat en brengt de kinderen o.a. langs de Pieterskerk, de IJsbaan/Kerstmarkt, de Burcht en Museum Volkenkunde. Langs de route en op verschillende locaties, zullen diverse acts de kinderen een magische avond bezorgen.

Na een route van ongeveer 2,4 kilometer die dwars door het centrum van Leiden gaat, komen de kinderen omstreeks 18.15 uur aan op de Beestenmarkt. Na aankomst op de Beestenmarkt zullen er onder leiding van ZangExpress een aantal ingestudeerde liedjes worden gezongen, waarna loco-burgemeester Robert Strijk met alle kinderen en andere aanwezigen de lichtjes in de boom zal ontsteken.

route zwart